torsdag den 30. december 2010

Sådan startede det !

Juni 2010 er jeg til åbent hus i Skals - højskolen for design og håndarbejde. Jeg har i lang tid haft lyst til at lære at væve, men har overhovedet ingen idé om teknikken, og væv har jeg heller ikke !
Jeg finder ud af, at skolen tilbyder kursus i vævning, og melder mig til et kursus til jan. 2011, men på venteliste. Da kurset er overtegnet, bliver der lavet et tilsvarende kursus til foråret 2011, som jeg bliver optaget på.

Jeg glæder mig til at skulle bruge en hel uge på at lære at væve, og jeg har ikke før været på højskole, det bliver da også en oplevelse.

På biblioteket låner jeg en masse bøger om vævning, for at forberede mig lidt. Så begynder jeg at tænke lidt over, hvad det er, jeg har sat mig for at lære. Det lyder ikke helt nemt, når man læser i de forskellige bøger om teknikker, og sikke en masse fagbetegnelser !! - hvad er en sølle !!?? - hvad er en rit ? - eller hvor sidder bommene ? Skaftevæv ? - rammevæv ?

I begyndelsen af nov. 2010 ser min mand en lille annonce i vores lokale  ugeavis - en rammevæv er til salg og en romaskine købes. Jeg har en romaskine, der samler støv !
Sælgeren af væven er med på en byttehandel :)

Da vi kommer hjem med væven (der har stået på et loft i mange år), viser det sig, at en hund (hunde) har spist lidt af nogle af trædelene. Så er det godt, at man er gift med en "handyman" !

Jeg har nu en rammevæv - og kan stadig ikke væve !!!

I midten af nov. er der åbent hus på Aktivitetscenteret i Holstebro, og jeg har set på deres hjemmeside, at man kan komme og væve - hvordan foregår det ? det må jeg undersøge.

Jeg taler med et par af "pigerne", der væver hver onsdag fra kl. 9.00 til kl. 12.00. Jeg spørger, om der er hjælp til at komme i gang med at væve, det er der.
Ingeborg vil gerne hjælpe, og jeg aftaler at komme den følgende onsdag formiddag. Det viser sig, at der er 9 faste vævepiger, der kommer hver onsdag, og er kommet igennem mange år.
Gennemsnitsalderen er "pensionister", nogle meget søde piger, og jeg bliver "optaget" på holdet, som nr. 10.

Vævene på loftet i Aktivitetscenteret er skaftevæve, og jeg er i skrivende stund ikke begyndt at væve på en af disse endnu ! Det er en mere langsommelig proces at "sætte" en skaftevæv op, end jeg på forhånd havde kalkuleret med. - Min tålmodighed bliver sat på prøve !
Da jeg startede i nov. var mit sikre mål : Et kludegulvtæppe i julegave til min søn !!!!!!!

Men . . . . - midt i nov. vidste jeg intet om væveteknikken - og i juleferien er jeg begyndt at væve på min egen væv :) Det har givet mig så meget at være de få timer sammen med Ingeborg og pigerne i Holstebro :o)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar